Civiline byla |
1 |
Pareiginiai nuostatai |
1 |
Importo pvm ne iš es |
2 |
PVM susigrąžinimas |
0 |
Rivilė padaliniai |
0 |
Automobilio pirkimas PVM ar pagal marža |
0 |
iLGALAIKIO TURTO PERKAINOJIMAS |
11 |
Sąskaita |
5 |
Deklaruotų pajamų už 2023 metus |
12 |
Patarimo |
2 |
elektromobilis |
10 |
Automobilio PVM |
2 |
lengvojo auto pardavimas |
106 |
Darbo birža |
1 |
2025 metų darbo laiko kalendorius |
1 |
dėl draudimo kompensavimo |
1 |
PSD |
1 |
Greitas finansavimo pasiūlymas po 24 valandų (robertpetrov500@gmail.com) |
0 |
Greitas finansavimo pasiūlymas po 24 valandų (robertpetrov500@gmail.com) |
0 |
Na, pati pagalvokite: ligos laikotarpiu tabeliuosite, kad serga, gaus nedarbingumo pašalpą. Dvigubo apmpkėjimo už tą laikotarpį negali būti. Todėl. tai, ką išmokėjote, bus gautas avansas, o visą kitą skaičiujate, kaip priklauso: nedarbingumo pašalpa. Po to-atostogos.
Ačiū labai šiek tiek aiškiau pasidarė. Tai gerai suprantu jog 02.02 sumokėtus atostoginius padaryti avansu ir tada GPM reikia skaičiuoti sudėjus DU, ligos išmoką ir visą avansą ir Npd perskaičiuoti? Nes aš visada atostoginius jei eina per 2 mėn dalindavau tiems mėnesiams ir Npd sksiciuodatau atskirai o ne sudėjus bendrai, vat būtent dėl šito ir esu susipainiojusi.
Ir gerai darydavote, kad skaičiuodavote kiekvieno mėm NPD atskirai.
O tada šiuo atveju kai darbuotojui buvo suteiktos atostogos ir jis jų metu susirgo ir nežinau dar ar nedarbinguma pratęs ar ne bet jis po nedarbingumo norės jog prasitęsti atostogos tiek dienų kiek sirgo tai kaip visus tuos ismoketus atostoginius paversti avansu? nevisai suprantu nors tiek visko ir įstatymų skaičiau ir vistiek nėra iki galo aisku
Atostogos 34 dienos o jis 11d nedarbingumoe kolkas tai tada atostogos nusikels ir bus per 3menesius ir apims ir visa kova ir dalį balandžio o atostoginius mokėjau atskaičius tik 02 mėn GPM o už kovą maniau atskaitysiu kai grįš iš atostogų ir kai bus likusi alga mokama.Tai dėlto or nesuprantu kaip dėl gpm, nes Sodra viskas aišku jog atsiskaito atskirai pagal mėnesius, o jei paversiu avansu tai jau vos ne už 3 mėnesius tas avansas
Na, kol nežinote, kiek sirgs, tol atostoginius neskaičiuojate. O kai skaičiavote 02 mėn. ir buvo 03 mėn. atostoginiai, tai privalėjote atostoginius apmokestinti atskirai. Kai žmogaus atostoginiai "eina" per kelis mėn., juos reikia apmokestinti atskirai. Jei paskutinį mėn. bus DUžatostoginiai, tada privalu perskaičiuoti GPM. Na, reikia skaityti įstatymus.
Sveiki, labai ačiū jums, įstatymus aš skaitau bet labai dažnai paskaičius dar labiau susipainioju. Kai niekada tokio atvejo nėra pasitaikę labai painu. Tai ar gerai supratau jog dabar tiesiog tuos atostoginius visus priskaičiuotus panaikinti ir tą sumą kur pervedėme už atostoginius traktuoti kaip avansą ? ir iš jau avansui NPD nesitaiko ir reikia visą sumą apmokestinti GPM ar kaip?
Dar galvoju o jei tiesiog sumokėti daugiau GPM šiek tiek 02.15 d. jog gautųsi panašiai kaip GPM nuo 34 d.d. atėmus NPD ir jei gausis permoka GPM tiesiog susidengti vėliau ir tiek kai jau žinosiu kiek žmogus turės tiksliai nedarbingumą? nes man GPM būtent nėra aišku, VSD tai nuo kiek priskaičiuosiu tam tikrą mėnesį tiek ir apsimokestins, o su GPM susipainiojau visai.
GPM skaičiuojasi nuo išmokų, ne nuo priskaitymų. Parodėte GPM nuo atostoginių, dabar tai jau nuo avanso-tai ir gerai. Kai viską perskaičiuosite, tai kada išmokėsite, kas priklauso virš avanso, tada ir deklaruosite, t.y. turėsite "išlyginti" GPM nuo išmokėto atlyginimo (su atost.).
Suprantu jog nuo priskaitymų tik sodros įmokos skaičiuojasi. bet man gaunasi negerai kadangi už kovo mėnesį nebebus jokių kitų išmokų o tiesiog atostogos ar prasitęs ar neprasitęs nedarbingumas todėl neišeis priskaityti tada kai išmokėsiu dalį kovo mėn DU nes viskas mėnesis gausis atostogų tai gaunasi jog per mažai GPM bus atskaityta nes atostogos po ligos persikels ir bus didesnę dalį kovo nei vasario. Tuomet gal reikėtų GPM tiesiog pridėti daugiau kai mokėsiu 02.15 d? nes aš jau bandžiau perskaičiuoti tai man vistiek ar prasitęs nedarbingumas ar ne gaunasi jog per mažai bus GPM sumokėta.
Tikrai nesuprantu, apie ką rašote. Tiesiog sumokėti daugiau-tai apie nieką. Mokėti turite pagal ataskaitas. Pagal viską, turite atlikti perskaičiavimą, pateikti patikslintą GPM deklaraciją. Nors rašote apie vasarį, tai dar neteikėte deklaracijos.
Na taip dar neteikiau deklaracijos ir nemokėjau GPM, todėl ir manau jog galiu pridėti kai mokėsiu GPM šiek tiek daugiau nes juk permoka geriau nei nedamoka ir nebus delspinigių. Juk aš galiu apsiskaičiuoti tarkim kiek man gaunasi mokėti GPM jei darbuotojui neprasitęs nedarbingumas ir perskaičiavus man gaunasi jog už kovą pratęsus po nedarbingumo atostogas darbuotojui bus taikomas didesnis NPD. Jei aš už atostogas jam jau sumokėjau 02.02 tai turiu tą GPM ir sumokėti už visą kovo mėnesį, nes daugiau išmokų nebus tik atostogos. Manau nieko blogo jei aš permoku GPM kad ir kitą mėnesį juk galėsiu mažiau jo sumokėti ir susidengs.