| del montavimo darbu apskaitos |
0 |
| del sąnaudų |
5 |
| Privalomas auditas |
2 |
| Paciolio PVM |
1 |
| Ilgalaikio turto pardavimas |
3 |
| PVM |
22 |
| Sutartys |
0 |
| tabelis |
4 |
| del klaidu taisymo |
5 |
| dienpinigiai |
2 |
| Panauda |
2 |
| valiutinės operacijos |
1 |
| padangos |
5 |
| biudžetinių įstaigų apskaita |
1 |
| Buh.programa |
1 |
| dienpinigiai |
16 |
| nedarbingumo skaičiavimas |
1 |
| Pinigų srautai |
0 |
| Panaudos surartis |
2 |
Tada reikės iš darbuotojo susigrąžinti...
Sakė, pasakė, paaiškino.... Kitaip tariant - bobų radijas. Žinom, kokia tų Sodros inspektorių kvalifikacija.
Li, jei darbuotojas man neįrodys, kad jis 3/1 ar 6/2 kur nors dirbbo, nieko aš jam nemokėsiu. Aišku, paskambinsiu Sodra - ten kol kas viską pasakydavo telefonu. Bet be jokio pagrindo tikrai už dvi dienas nemokėsiu.
Darbuotojas pats eina su biuleteniu į Sodrą ir tvarkosi dėl pašalpos, priklauso jam ji ar ne... .Sodra man paaiškino, kad jei darbdavys nežino ar darbuotojas anksčiau kur nors dirbo, tai vis tiek turi mokėti už 2 dienas. Bet jei darbuotojas neturi 3 mėn. darbo stažo, Sodra pašalpos nemokės ir atsiųs raštą , kad pašalpa nepriklauso.
Tada reikės iš darbuotojo susigrąžinti...
Taip - būtinai reikia.
O ta biuletenį, nors SODRA ir nemokės, reik pristatyti į SODRĄ?
Aš esu tos pačios nuomonės, kaip Vida.
... nebūtinai toje pačioje įmonėje. Apie 2m. darbo stažą šioje vietoje - neteisybė
Jei sodra nemoka ligos pašalpos, tai ir tarbdavys nemoka už pirmas 2 d. O jei apmoka, tai priskaičiuoja SD įmokas kaip nuo atlyginimo. Ir nesvarbu tada ir darbo stažas.
Turi turėti 3 mėn per paskutinius 12 mėn, arba 6 mėn per paskutinius 24 mėn darbo stažą.
Aiškino SODRA, jog turi būti įmonėje išdirbęs nemažiau kaip 3 mėn., arba turėti 2m. darbo stažą , arba 6 mėn.per paskutinius 24 mėn. darbo stažą.
Iš kur ištraukei?
Turi turėti 3 mėn per paskutinius 12 mėn, arba 6 mėn per paskutinius 24 mėn darbo stažą.
Norint darbuotojui mokėti už 2d.d,jis turi būti išdirbęs ne mažiau 3 mėn. toje įmonėje, arba turėti ne mažiau 2m. darbo stažą.