SKAIČIUOKLĖ

Darbo ir poilsio

dienų skaičiuoklė

Maloniai kviečiame naudotis

SKAIČIUOKLĖ

Portalas buhalteriams

FACEBOOKE

Maloniai kviečiame

FACEBOOK

Apskaita-123.lt

APSKAITOS PROGRAMOS

Nebrangios ir patogios apskaitos programėlės

Apskaita-123,lt

Darbo santykiai

Darbo santykiai
#651     2005-09-07 09:34   Aušra

Darbuotojas įdarbintas bandomam laikotarpiui,jo neišdirbęs rašo prašymą atleisti iš darbo.Kokį straipsnį atleisti darbuotoją,kad nemokėti kompensacijos už nepanaudotas atostogas?

Siūlau šalinti

#2465     2005-09-07 09:51   flamenko
2005-09-07 09:34   Aušra rašė:
Darbuotojas įdarbintas bandomam laikotarpiui,jo neišdirbęs rašo prašymą atleisti iš darbo.Kokį straipsnį atleisti darbuotoją,kad nemokėti kompensacijos už nepanaudotas atostogas?

Kompensaciją už nepanaudotas atostogas turite mokėti.

0
  0
Siūlau šalinti

#2466     2005-09-07 09:54   Tatu

Aš ne juristas, bet manau, kad kompensacija už nepanaud.atostogas jam priklauso ir nesvarbu koks atleidimo iš darbo str.

0
  0
Siūlau šalinti

#2467     2005-09-07 10:12   Darau remontą bute

Parekomendavo dažytojus. Dėl apsidraudimo, kad nepabėgtų darbui įpusėjus su avansu ir žaliavomis, sudariau rašytinę sutartį (fizinis su fiziniu,be notaro).
Kokios atsiranda mokestinės prievolės, jei pasibaigus darbams tos sutarties nesuplėšysime?

0
  0
Siūlau šalinti

#2468     2005-09-07 10:38   Vida

Pasekmės labai jau svarios:
1. Fizinis asmuo "darbdavys" turi įsiregistruoti SODROJE, bei sumokėti mokesčius nuo sutartyje nurodyto atlygio
2. Taspats "darbdavys" taip pat turi sumokėti GPM.
3. Kad mokėjimai būtų tik už darbą būtinos sąskaitos už medžiagas, nes jei jų nebus, tai mokesčius SODRAI ir GPM reikės mokėti nuo visos sumos, kaip už darbo užmokestį.

Vienintelė išeitis, jei "samdomas darbuotojas" turi verslo liudijimą, tada visus mokesčius moka pats.

0
  0
Siūlau šalinti

#2469     2005-09-07 11:28   Allegro
2005-09-07 10:38   Vida rašė:
Pasekmės labai jau svarios:
1. Fizinis asmuo "darbdavys" turi įsiregistruoti SODROJE, bei sumokėti mokesčius nuo sutartyje nurodyto atlygio
2. Taspats "darbdavys" taip pat turi sumokėti GPM.
3. Kad mokėjimai būtų tik už darbą būtinos sąskaitos už medžiagas, nes jei jų nebus, tai mokesčius SODRAI ir GPM reikės mokėti nuo visos sumos, kaip už darbo užmokestį.

Vienintelė išeitis, jei "samdomas darbuotojas" turi verslo liudijimą, tada visus mokesčius moka pats.

Aš manyčiau, kad Vida labai "teoriškai" į viską pažiūrėjo. Jei fizinis asmuo sudaro sutartį su fiziniu asmeniu, tai bus B klasės pajamos, o Sodros atžvilgiu - prilyginama individualiai veiklai. Darbdaviui jokių prievolių nėra. Darbininkas turi pasirūpinti savo pajamų deklaravimu ir soc.draudimu. Tas galėtų būti numatyta ir sutartyje, Keistai trodytų, jei darbdavys, neturėdamas draudėjo-mokėtojo kodo, norėtų sumokėti 34% soc.draudimo.

0
  0
Siūlau šalinti

#2470     2005-09-07 11:45   Mina

O aš pasakyčiau taip - toks sandoris aplamai negalimas. Neturėdamas nei verslo liudijimo, nei įmonės, fizinis asmuo aplamai negali tokių paslaugų teikti. Ir jei jau taip atsitiko - tai jo reikalas, jei paklius. Tai jo pajamos, jo ir rūpestis susimokėti mokesčius. Bet kokiu atveju tai yra nelegalus darbas.

0
  0
Siūlau šalinti

#2471     2005-09-07 11:47   Allegro
2005-09-07 11:45   Mina rašė:
O aš pasakyčiau taip - toks sandoris aplamai negalimas. Neturėdamas nei verslo liudijimo, nei įmonės, fizinis asmuo aplamai negali tokių paslaugų teikti. Ir jei jau taip atsitiko - tai jo reikalas, jei paklius. Tai jo pajamos, jo ir rūpestis susimokėti mokesčius. Bet kokiu atveju tai yra nelegalus darbas.

Pritariu, kad darbininko reikalas. Kaip pvz. pensininkas reikalaus verslo liudijimo ir jį analizuos?

0
  0
Siūlau šalinti

#2472     2005-09-07 11:49   Mina

O koks pensininkui rūpestis - reikalauti? Aš nesu darbdavys - ta prasme, neįregistruotas darbdavys, man nelegalaus darbo nepripaišys. Atsakingas už tai tas, kuris apsiima dirbti. Jis puikiai žino, kad neturi teisės to daryti, ir jei paklius - visos pasekmės ant jo galvos.

0
  0
Siūlau šalinti

#2473     2005-09-07 12:02   Allegro

Dar būtų įdomi darbo inspekcijos nuomonė, bet ten sunku prisiskambinti

0
  0
Siūlau šalinti