Sveiki, noreciau paklausti tu ,kurie dirba su buhalterinem programom, butent FORMA kaip ten su ta kasos knyga ,ar uztenka is programos atspauzdinti susniuruoti ,uzanstpauduoti , ar kasos knyga vedate ir ranka rasoma, beja tas pats ir apie ukiniu operaciju zurnala bei kitus zurnalus. Labai ACIU visiems atsakiusiems
Aš taip pat šiuo metu tvarkau apskaitą su "Forma"
Dėl kasos knygos. Kiek supratau Jūsų įmonė individuali. Nesvarbu kokia buhalterinė programa, jei tai individuali įmonė (kur kasos knygą vesti neprivaloma) tai ją atspausdinu mėnesio pabaigoj ir prisegu prie visų kasos dokumentų, kad pačiai būtu aiškiau.
(UAB-e kasos knyga pildome ranka, kiekvieną dieną)
Dėl ūkinių operacijų žurnalo. Jį tikrai užtenka atspausdinti sutvarkius mėnesio dokumentus (galima ir ataskaitiniams metams pasibaigus, nes dažnai ind.įmonių svininkai išsiblaškę ir vis "ištraukia" kelių mėnesių senumo dokumentą...)
Tačiau, būtent "Formos" ūkinių opracijų žurnalas man nepatinka. Šiap viską sudėlioja lyg į jį teisingai, tik visi priskaičiavimai iš bendro žurnalo ( sveikatos draudimas, 50 proc.bazinės pensijos ir pan) šiame žurnale rodomi tik vienoje skiltyje, arba išvis kažkaip išsibarstę. Gal ką nors darau netaip, bet kai skambinau konsultuotis į Kauną, ilgai pasiaiškinus, jie man patarė atsispausdinti tik Sąskaitų apyvartą.
Tai aš individualioms įmonėms atspausdinu visus registrus, kad pati visada galėčiau rasti reikiamą informaciją (pirkimo/pardavimo skolon, pinigų gavimo/mokėjimo žurnalus ir bendrą žurnalą)
Jei kuom nors padėjau - džiaugiuosi...
Aciu tau , Vaiva, pries tai ir ranka pildziau, dabar to nedarysiu
Ir UAB-e dirbancios mergaite, kad ir paciom paprasciausiom programom stenkites ranka knygu nebepildyt. Juk programoj tikrai yra ar kasos saskaitos analize, ar apyvartos ziniarstis, kas ir atitinka kasos knyga