| PVM mokesčio kodas |
1 |
| ISAF |
0 |
| FR0521 |
2 |
| sanaudos |
0 |
| Profesinės sąjungos mokestis |
1 |
| pensija |
1 |
| Dėl bankroto |
0 |
| Lengvojo automobilio pardavimas PVM |
3 |
| ketvirtis etato |
1 |
| Darbuotojo atleidimas |
3 |
| GPM deklaracija |
3 |
| Priskaičiuotas PVM |
0 |
| PVM atskaita |
2 |
| padeka |
1 |
| Išeinu į pensiją |
2 |
| Lengvojo automobilio priekaba |
0 |
| Nekilnojamas turtas |
1 |
| isankstine sask. |
7 |
| buhalteriu kalendroius. |
1 |
siaip pati ten neradau, bet kiti padejo 🙂
Stai ka dar man pavyko surasti...
Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos, atsižvelgdama į mokesčių mokėtojų ir apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų paklausimus dėl kasos pajamų orderių ir apskaitos dokumentų, naudojamų vieneto sąnaudoms pripažinti, bei remdamasi nuo 2004 m. gegužės 1 d. įsigaliojusio Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2004 m. balandžio 9 d. nutarimo Nr. 407 ,,Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. gegužės 29 d. nutarimo Nr. 780 ,,Dėl specialių apskaitos dokumentų blankų užsakymo, gamybos, technologinės apsaugos, platinimo, įsigijimo ir sunaikinimo tvarkos bei mokesčiams apskaičiuoti naudojamų apskaitos dokumentų išrašymo ir pripažinimo tvarkos patvirtinimo“ pakeitimo“ (Žin., 2004, Nr. 56-1941, toliau – Nutarimas) nuostatomis, paaiškina:
1) Pagal Pelno mokesčio įstatymo (toliau – PMĮ) 11 straipsnio nuostatas išlaidos, kurių pagrindu pripažįstamos sąnaudos, gali būti grindžiamos tik juridinę galią turinčiais dokumentais, kurie privalo turėti visus buhalterinę apskaitą reglamentuojančių teisės aktų nustatytus privalomus apskaitos dokumentų rekvizitus. Privalomi apskaitos dokumentų rekvizitai yra nustatyti BAĮ 13 straipsnyje.
2) Išlaidos gali būti pripažintos sąnaudomis pagal kasos aparatų kvitus, jeigu prekių ar paslaugų, kurių įsigijimą patvirtina kasos aparato kvitas, vertė (įskaitant PVM) neviršija 500 litų. Finansų ministras turi teisę nustatyti papildomus išlaidų pripažinimo sąnaudomis pagal kasos aparatų kvitus apribojimus. (cia tas pats straipsnis kaip ir Nr. 470)
bet toliau dar idomiau...
3) Jeigu nefiskaliniame kasos aparato kvite nenurodytas prekės (paslaugos) pavadinimas ir kiekis, tai sąnaudoms pripažinti prie šio kvito turi būti išrašoma sąskaita faktūra arba PVM sąskaita faktūra (žr. šio rašto II dalies atitinkamai 1.8 arba 2.12 punkte nurodytus rekvizitus).
O cia jau kiek suprantu remiantis mano 1) ir 3) punktais i sanaudas deti jau nebegaliu...
O Jusu nuomone???
Ir ka man daryti su tais kuriuos ji man dave dviem kasos cekiais...??? Ant ju matyti tik sumos, jokiu pavadinimu kas ir kieno pirkta...
Lauksiu komentaro...
Tiesa kas tas fiskalinis kasos aparatas??? gal kas žinot...