Dėl nurašymo aktų |
1 |
komandiruotė |
1 |
turtas |
1 |
komandiruote |
1 |
Vasario d.d. skaicius |
5 |
darbo laikas |
7 |
Dividendai |
3 |
ieškau buhalteres darbo |
0 |
sodra |
2 |
Tarpininkavimo komisiniai |
20 |
Dėl pareiginės algos priedų |
11 |
GPM |
4 |
Tabelis |
3 |
573 deklaracija |
4 |
pvm s-tu registracijos zurnala |
1 |
GPM deklaracija |
7 |
kuro normos |
2 |
Darbo sutarciu knyga |
2 |
EVRK kodai |
10 |
Jūsų savininkas buvo teisus tuo atveju jei tai yra dovanos, kurios yra neleidžiami atskaitymai.
Taip,Saule, visus metus.Skaičiuojant VDU atostogoms nuo 04, 01-03 mėn.suma dalijasi iš fakt.dirbtų d.dienų, ir plius 1/4 premijos padalintas iš nustatytų darbo dienų.Taip skaičiuoja mano kompiuterinė DU programa.
Tai jis tada tas premijas išmokėjo nelegaliai, iš savo kišenės. Čia jau jo reikalas, jei Jums taip liepė, tai taip ir darykite, svarbu, kad niekur popieriuose nebūtų, kad darbuotojas tuos pinigus gavo.
Yra toks Nutarimas Nr.650 dėl vidutinio DU skaičiavimo(skelbtas VŽ, 2003, Nr.52-2326) tai 6.6 punkte parašyta kaip pridėti premijas
1/4 jeigu už metus išmoketa premija,
reikia žiureti ne kada išmoketa o už koki laikotarpį buvo priskaičiuota.
jeigu už pirma ketvirtį tai tada į ketvirtį trauki nežinau ar supratai?
tai cia kazkas negerai, nes man liepe sefas ta premija irasyti i savininko nuosavybe i grafa sumazejimas. tai nuo tu 600lt nusiskaite mokesciai. o darbo uzmokescio grafoj rodesi be premijos suma
jus netaip supratote, arba as ne taip paklausiau. ne savininkui premija ismokama, o darbuotojam. tai ii islaidas ar galima traukti, nes girdejau, kad nenusiskaito mokesciai nuo premiju. reik rasyt i savininko nuosavybe, ir toj grafoj bus sumazejimas. susipainiojau as
Tai aš ir rašiau apie premijas darbuotojams. Bet kokiu atveju jos yra apmokestinamos, nebent savininkas jas nori "vokeliuose" išmokėti. Turite jas apmokestinti ir rašyti grafoje "Darbo užmokesčio sąnaudos" ar kokia ten grafa yra.
Kaip taukiamos metinės premijos į atostoginių skaičiavimą, į VDU? Ar premija traukiama visus metus, ar tik skaičiuojant 01,02 ir 03 mėnesiu atostoginius?
ievai.
jus netaip supratote, arba as ne taip paklausiau. ne savininkui premija ismokama, o darbuotojam. tai ii islaidas ar galima traukti, nes girdejau, kad nenusiskaito mokesciai nuo premiju. reik rasyt i savininko nuosavybe, ir toj grafoj bus sumazejimas. susipainiojau as
Įmonė yra valstybės. Aš tikriausiai nesugebu išaiškinto ko aš noriu.
Kaip taukiamos metinės premijos į atostoginių skaičiavimą, į VDU? Ar premija traukiama visus metus, ar tik skaičiuojant 01,02 ir 03 mėnesiu atostoginius?
Premijas, išmokėtas IĮ darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis ir apmokestintas atitinkamais mokesčiais, traukiate į sąnaudas. Tačiau įmonės savininkui jokios premijos negali būti mokamos, nes jis nedirba pagal darbo sutartį. Viskas, kas jam išmokama, apmokestinama jau pagal kitas taisykles.